Rörbockningsmaskin

Rörbockning, svetsning, ytbehandling och montering.

I vår produktion arbetar vi med detaljtillverkning, legoarbeten samt framtagning av det egna sortimentet av stolar, elevbänkar och bord. Med hjälp av duktiga medarbetare och ett nära samarbete med våra kunder kan vi erbjuda montering och sammansättning, paketring och distribution direkt till slutkund.

Idé & Konstruktion

Till oss kommer kunder med sina idéer, tillsammans hittar vi den bästa och smartaste konstruktionslösningen för att nå bästa möjliga pris på produkten. Egen framtagning av ritningsunderlag, prototyper, verktyg, svetsfixturer och bockmallar ger våra kunder snabba ledtider från idé till produktion och vidare ut till marknaden.

På Johpomek finns både kompetens som kapacitet för att ta din idé genom hela värdekedjan. Vi använder oss av den senaste teknologin för att nå de allra bästa resultaten och driver sedan många år vår verksamhet enligt Lean Produktion.

Har ditt företag en idé om hur ni vill att en produkt ska se ut eller fungera?

– Låt Johpomek göra idén till verklighet.

Rörbockning - hjärtat i Johpomeks produktion

Vi satsar ständigt på ny teknik. Helelektriska CNC-styrda bockmaskiner arbetar tillsammans med robotar i helautomatiserade celler. Maskinerna bockar både höger- och vänsterbockar och har dessutom möjligheten att valsa rören i samma cykel. Sökning efter svetssöm sker för att sömmen alltid ska hamna på samma ställe i detaljen. Maskinerna kan också söka på referenshål för bockning av laserskurna rörämnen.

Med hjälp av en sk ”boosterfunktion” kan vi ge röret lite extra kraft, vilket innebär att vi oftast kan bocka snävare än med traditionella metoder. Det innebär att vi kan tänja på tumregeln att bockning inte kan ske snävare än 2 gånger ytterdiametern på röret.

Manuell svetsning eller robotsvetsning - ditt behov avgör.

Erfarna svetsare med bred kompetens och lång erfarenhet utför svetsning i olika svetsmetoder som MIG/MAG-och TIG-svetsning samt lödning. Vår moderna maskinpark består av flera svetsrobotar för olika ändamål. Robotsvetsning sker med CMT teknologi, vilket innebär minimalt svetssprut. Vi tillverkar våra svetsfixturer i vår egen verkstad vilket säkerställer en hög precision och kvalité på produkten.

Ytbehandling

Vi utför pulverlackering av olika material och typer av gods, från enstaka delar till stora serier. En stor fördel med pulverlackering är att det är en s.k. torr lackeringsmetod där färgen inte innehåller några lösningsmedel vilket är mycket positivt ur miljö- och hållbarhetsperspektiv.

Pulverlackering har dessutom mycket god resistens mot mekaniskt slitage och ger stora möjligheter till variation genom att kombinera olika kulörer, glans och strukturer.

Tack vare att vi själva utför förbehandlingen har vi full kontroll på slutresultatet. Med rätt förbehandling passar pulverlackering för både enkla kravfria inomhusmiljöer och extrema utomhusmiljöer med tuffa krav på korrosionsskydd. För att säkerställa en hög kvalité utförs avsyning av det färdiga godset med hjälp av vår processövervakning.

Montering/Sammansättning

Johpomek vill vara en del av ditt företags hela värdekedja. Hos oss kan du samla hela produktionskedjan med montering, packning, lagerhantering och logistik av era produkter. Delar från andra underleverantörer kan skickas till oss för sammansättning eller sampackning.

Noggrannhet, precision och snabbhet gör att vi är en partner att lita på – Lean Produktion rakt igenom.

Logistik & Leverans

Snabb och rätt leverans är av hög prioritet hos oss på Johpomek. I närområdet sköter vi leveranser med egen lastbil för att snabbt och personligt kunna ge bästa service. För övriga kunder sker leveranser med den speditör du väljer.

Låt oss se till att dina produkter hamnar på rätt plats i rätt tid, om det så handlar om leverans till ditt lager eller slutkund.