Pulverlackering - en miljövänligare ytbehandling

Vi har investerat i en stor modern lackanläggning och erbjuder legotillverkning som ett komplement till vår egen produktion av stålrörsmöbler. Pulverlackering som ytbehandling är fritt från lösningsmedel och pulverfärgen som “översprutas” kan återanvändas. Färger finns i en mängd olika kulörer och glanser. Det går även att få metallic eller s.k. anodiserat utseende som estetiskt bevarar den metalliska ytan. Vi utför redan idag legotillverkning till många kunder i Skåne, Blekinge och Småland, för vissa kunder görs även efterbehandling i form av slutmontering, emballering och direktleverans till slutkunden.

Cirkel-darkblue

KORTA STÄLLTIDER

Investeringen i en modern miljövänligare anläggning ger stor flexibilitet med bl.a. kortare ställtider vid färgbyten samt en trygg och säker arbetsmiljö.

Cirkel-green

FÖRBEHANDLING I 6 STEG

Garanterar hög kvalitet på produkter för utrymmen inomhus med hög fuktighet samt utomhusprodukter beroende på konstruktion i atmosfärer med måttlig till hög salthalt.

Cirkel-lightblue

OPTIMAL UPPHÄNGNING

För att skapa ett optimalt utnyttjande per kvadratmeter så tillverkar vi specialhängen och kan kombinera flera olika produkter i samma batch.

Cirkel-red

MODERN ANLÄGGNING

Under hösten 2020 invigde vi vår nya moderna anläggning för pulverlackering i en nybyggd lokaldel om 3.000 m2. Idag kan vi lackera detaljer som är 2500 mm långa, 1500 mm höga och 800 mm breda.

forbehandling-1000x750-3

Bonderite Förbehandling

Förbehandlingen är viktigt för att få en god vidhäftning och korrosionsskydd. Vi använder oss av Bonderite, som passar stål, aluminium, olika legeringar och förbehandlad plåt. Genom förbehandlingen med Bonderite erhålls en bättre vidhäftningsförmåga och ett utökat skydd mot rost.

Ytbehandling

Vi utför pulverlackering av olika material och typer av gods, från enstaka delar till stora serier i dimensioner upp till 2500x1500x800 mm. En stor fördel med vår moderna lackanläggning är vinningen med korta ställtider för färgbyte. Genom att vi anpassar upphängen för varje detalj får vi en effektiv ytoptimering och därmed också en minskad totalförbrukning av färgpulver vilket innebär en stor miljövinst.

ytbehandling-1000x750
packning-1000x750

Efterarbete & Emballering

Efter ytbehandlingen utförs många olika typer av legoarbeten såsom delmontering, hopsättning av detaljer och färdig produkt. Därefter sker emballering och packning utifrån varje beställares specifikation, direkt på pall eller i kundkartong. För vissa av våra kunder ombesörjer vi även direktleveransen ut till slutkund. En smart logistiklösning för nylackerade produkter.

Andra produktionsområden

Bild-1951_KA_1000x750

Rörbockning

Vi satsar ständigt på ny teknik och kompetensutveckling av vår duktiga personal för att kunna erbjuda allra bästa resultat. Helelektriska CNC-styrda bockmaskiner arbetar tillsammans med robotar i helautomatiserade celler. Maskinerna bockar både höger- och vänsterbockar och har dessutom möjligheten att valsa rören i samma cykel. Sökning efter svetssöm görs för att sömmen alltid ska hamna på samma ställe i detaljen. Även sökning på referenshål för bockning av laserskurna rörämnen är möjlig.

Svetsrobot-opac-901000x750

Svetsning manuellt/robot

Erfarna svetsare med bred kompetens utför svetsning i olika svetsmetoder som MIG/MAG-och TIG-svetsning samt lödning. Vår moderna maskinpark består av flera svetsrobotar för olika behov. Robotsvetsning sker med CMT teknologi som innebär att svetssprut minimeras. Vi tillverkar våra svetsfixturer i vår egen verkstad, vilket säkerställer en hög precision och kvalité på produkten.

Bild-2883_KA_-1000x750

Montering

Ur vår helhetslösning kan Du som kund välja vilka delar vi ska hjälpa dig med. Kanske vill du att vi sköter både montering, packning, lagerhantering och logistik. Delar från andra underleverantörer kan skickas till oss för en smidig hantering och samordning. Oavsett vad du väljer så gäller noggrannhet, precision och snabbhet även här – Lean Produktion rakt igenom.