Om arbetsgivaren

Johpomek – Vi finns i Osby och är specialist på tillverkning och ytbehandling av möbler i stålrör sedan 1977.

Ständig utveckling är vårt fokus och under hösten 2020 genomförde vi en av företagets genom åren största investeringar då vi driftsatte en helt ny pulverlackeringsanläggning med senaste teknologin i helt nybyggda lokaler.

Våra kunder finns i många branscher med tyngdpunkten inom möbelindustrin, både inom vårt eget varumärke EKV Meeting People och legotillverkning till externa kunder. Se vårt fina sortiment på www.ekvstolar.se.

Vi är kvalitets- och miljö certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015 och driver verksamheten enligt Lean Produktion.

Vår styrka är att kombinera det mindre privatägda företagets fördelar med närhet och korta beslutsvägar med det lite större företagets resurser och utvecklingsfokus. Idag drivs företaget av tredje generationen.

Operatörer till vår Bockmaskin och Pulverlackering

Om tjänsterna

Har du erfarenhet av jobb inom industri eller produktion? Om du dessutom är positiv, initiativrik och trivs med ett fysiskt och praktiskt arbete då har vi kanske jobbet för dig! Tjänsterna är på heltid och start är omgående. Du som söker tjänsten är flexibel och har inga problem med skiftarbete som kan förekomma under högsäsong.

Operatör till vår Pulverlackeringslina

Arbetet sker i en trivsam och fräsch miljö i vår nybyggda lackeringshall där du arbetar vid en helt ny toppmodern lackeringsanläggning som installerades hösten 2020.

Arbetsuppgifter

Som en nyckeloperatör på vår lackeringsavdelning kommer du att:

 • Lära dig hela lackeringsprocessen med alla delar från framkörning av detaljer, på- och avhängning och efterarbeten.
 • Lära dig hantera anläggningen i sin helhet med sprutbox, pulverkök etc.
 • Lära dig att avsyna och godkänna lackerade detaljer.
 • Vara behjälplig vid den dagliga planeringen av körningar.
 • Arbeta med effektivisering av processerna med förarbete, lackering och efterarbete.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som operatör bör du trivas med att arbeta i ett team med högt tempo där ordningssinne och ansvarskänsla är egenskaper som krävs. Om du har tidigare erfarenheter inom pulverlackering är det en merit men inte ett krav.

Operatör till vår Bockmaskin

Nu söker vi ytterligare en operatör till våra bockmaskiner där du manövrerar en process med bockning och tillhörande operationer i en cell. Våra bockmaskiner är hel- och halvautomatiska.

Arbetsuppgifter

Som operatör på våra bockmaskiner utför du:

 • Inställning av program i maskinen efter körplan.
 • Produktion och tillhörande operationer.
 • Kontroll och avsyning av detaljer.
 • Mindre programmeringar.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Du bör vara tekniskt och praktiskt lagd, ha ordningssinne och ansvarskänsla. Om du har tidigare erfarenhet av arbete med bockmaskiner och Cnc-styrda maskiner är det en merit men inte ett krav. Du som har ambitionen lär dig hos oss!

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att ringa Jan Öhman 0479/17885.
Ansökningar tar vi emot via mail: jan@johpomek.se.
Vi går igenom urvalet löpande och din ansökan behandlas konfidentiellt. Senaste ansökningsdag 210924.

Produktionschef

Om tjänsten

Vi söker en engagerad och utvecklande ledare med erfarenhet inom tillverkande industri. Vi lägger stor vikt vid ett modernt ledarskap där vi är tydliga med vars och ens viktiga roll i vår process och där LEAN är den självklara filosofin och metoden för att driva verksamheten framåt. Vi använder oss av affärssystemet Monitor.

Du rapporterar direkt till vår VD och sitter med i vår Ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

Rollen som produktionschef handlar om att styra och leda produktionen mot företagets uppsatta mål i ett team bestående av Processledare och operatörer på våra avdelningar mek, svets, pulverlackering och montering. Tillsammans med teamet driver du löpande förbättringsarbete, engagerar medarbetare till att se möjligheter och skapar en framåtdrivande process och samsyn kring mål.

Uppföljning av dagligt utfall, kostnadseffektivitet och efterkalkylering är en central arbetsuppgift för att du ska kunna ta rätt operativa beslut. Om det sker avvikelser analyserar du dessa på rotorsaksnivå och säkerställer rätt åtgärder.

Du ansvarar för att säkerställa att kapaciteten och kvalifikationerna i bemanningen är rätt och arbetar tillsammans med vår Produktionsplanerare och Processledare för att optimera våra resurser på daglig nivå.

I processen med framtagning av nya produkter, både inom det egna varumärket EKV och legotillverkning, är du den övergripande samordnaren tillsammans med vårt Produktutvecklingsteam.

Du är även en viktig kugge i företagets Arbetsmiljöarbete och sitter med i företagets Arbetsmiljögrupp.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig som är en engagerad och handlingskraftig person och som drivs av att utveckla både människor och processer.

 • Du har minst 5 års erfarenhet inom tillverkande industri och gärna i ledande befattning.
 • Du har intresse, kunskap och erfarenhet av såväl LEAN som Kvalitets- och Miljöcertifiering enligt ISO och ser detta som en viktig framgångsfaktor.
 • Du har tydliga ledaregenskaper och ett intresse för att coacha dina medarbetare för att se dem växa med uppgiften.
 • Du har förmåga att framföra information på ett pedagogiskt sätt och når resultat genom att engagera dina medarbetare.
 • Du har en god analytisk förmåga där du analyserar system, flöden och kostnader i produktionen för att skapa en effektiv verksamhet.

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att ringa Pontus Persson 0479/17886.
Ansökningar tar vi emot via mail: pontus@johpomek.se.
Vi går igenom urvalet löpande och din ansökan behandlas konfidentiellt. Senaste ansökningsdag 210924.