Vårt arbete med kvalitet & miljö.

Johpomeks ambition är att överträffa aktuella miljölagar och krav. Vi förbättrar hela tiden miljöarbetet, och strävar efter att arbeta med komponenter som ger ett lågt klimatavtryck.

Socialt ansvar

- hållbarhetsarbete

Hållbarhetsarbete innebär för oss att vi gör vårt allra bästa för att vår påverkan på miljön runt omkring oss skall vara så liten som möjligt. Det är en vinst för oss alla. Lång livslängd är en självklar aspekt i ett ekologiskt perspektiv. Tillsammans med våra kunder arbetar vi för att använda material som är snälla mot vår yttre miljö, vilket gör att vårt miljöarbete sträcker sig långt utanför företagets gränser. Ett gott samarbete med våra underleverantörer ger oss god kontroll över material och processer.

miljo-johpo
Våra produkter tillverkas av människor som vistas i en bra och trivsam arbetsmiljö. Både hos oss själva och även hos våra underleverantörer är det självklart att Socialt Ansvar enligt FN:s definition Global Compact är en grundläggande filosofi. Här ställer vi krav på arbetsvillkor, arbetsmiljö, miljö, mänskliga rättigheter och att ingen korruption förekommer.
 

Miljö- & Kvalitetsarbete

Vi bistår våra kunder i deras ambition och önskemål om att framställa produkter som klarar olika former av kvalitetskrav, t.ex. Möbelfakta. I vårt eget sortiment av stålrörsmöbler under varumärket EKV arbetar vi ständigt för att våra produkter ska uppfylla de miljökrav som ställs. Idag har flertalet av våra produkter märkningen Möbelfakta som innebär att varje produkt som märkts uppfyller ställda krav inom Kvalitet, Miljö och Socialt Ansvar.

Kvalitetskraven uppfylls genom att produkten genomgår tester enligt Europeisk standard hos ett ackrediterat testinstitut. I miljökraven ingår bland annat krav på träråvara, plast, ytbehandling, lim etc samt att produkten den dagen då den har gjort sitt är förberedd för att återvinnas på ett lämpligt vis. För att uppfylla socialt ansvar arbetar vi med leverantörer som också har ett verifierat hållbarhetsarbete och en uppförandekod kring socialt ansvar.

Självklart vill vi också hjälpa er att uppfylla de krav som ställs på era produkter inom er bransch och tar gärna en gemensam dialog kring kraven.

ISO - Certifiering

Framtagningen av produkter utvecklas och tillverkas i en miljö där vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2015 och miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015. Detta är en självklarhet för att vi ska kunna uppfylla vårt mål där vi sätter kundens tillfredsställelse i centrum. Vi höjer ständigt ribban för vår prestation för att överträffa ställda krav.

Skötselinstruktioner för olika ytmaterial

PDF Skötselinstruktioner

Integritetspolicy (GDPR)

PDF Integritespolicy

EKV - Vårt eget varumärke

I vår fabrik i Osby tillverkar vi möbler till skola, kontor och konferens under vårt eget varumärke EKV. Vårt fokus ligger huvudsakligen på möbler. Vi vill skapa förnuftiga produkter för slutanvändaren. Med egen produktion kan vi vara flexibla. Vi har en hög leveranstrygghet och vi är snabba på specialbeställningar gällande höjder, mått och kulörer. Det ger en jämn och hög kvalité.